اخبار

فرمانداری بانه

آرد سبوسدار و منطبق با پخت انواع نان، به مقدار کافی در شهرستان بانه عرضه می شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بانه گفت: «در حال حاضر در شهرستان بانه انواع نان های موجود در سبد غذایی خانوارها به میزان مورد نیاز شهروندان و ساکنان مناطق روستایی تولید می شود و آرد مورد نیاز به تناسب مطابقت میزان سبوس با نان مورد پخت، در اختیار نانوایان قرار می گیرد».
آرد سبوسدار و منطبق با پخت انواع نان، به مقدار کافی در شهرستان بانه عرضه می شود.

احمد رحمانی گفت: «میزان سبوس موجود در آرد مورد استفاده برای تهیه انواع نان ها با هم تفاوت هایی دارد و در واقع رنگ روشن یا تیره نان های مختلف، بستگی به این میزان سبوس دارد؛ به گونه ای که هرچه سبوس نان بیشتر باشد، رنگ آن تیره تر و از نظر غذایی غنی تر، و هر چه مقدار این ماده کمتر باشد، رنگ نان روشن تر و از نظر وجود مواد مغذی فقیرتر است».
وی به مصوبات اخیر کارگروه گندم، آرد و نان شهرستان بانه در زمینه شناسنامه دار کردن انواع نان های تولیدی و ارتقای کیفیت آنها اشاره کرد و گفت: «بر اساس این مصوبات، نانوایی ها حق استفاده از آرد بدون سبوس که به نام های آرد «صفر» و «نول» موسوم اند را ندارند و در صورت استفاده از این نوع آرد که به صورت آزاد و خارج از سهمیه آرد عرضه می شود، ضمن توقیف، برابر ضوابط موجود و تصمیم گیری، مراتب به کارگروه یاد شده ارجاع داده می شود». 
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بانه هم از شهروندان خواست استفاده از نان سبوسدار را در اولویت مصرف و جزئی از سبد غذایی روزانه خانواده ها قرار دهند.
علی شالباف گفت: «استفاده از سبوس غلاتی چون گندم، جو، چاودار و جوی دوسر در انواع نان‌های سبوس‌دار بر ارزش تغذیه‌ای نان می‌افزاید و در میان انواع غلات، نان‌های حاوی سبوس جو و جوی دوسر به دلیل دارا بودن مواد مغذی مضاعف همچون ویتامین‌های گروه B و به دلیل دارا بودن بتاگلوکان (یک ترکیب فیبری مؤثر و قوی) در اولویت مصرف قرار دارند».
وی افزود: « هرچه آرد، سبوس بیشتری داشته باشد اسید فیتیک (ترکیب ممانعت‌کننده از جذب املاح معدنی) بیشتری هم خواهد داشت».
شالباف ضمن اشاره به این که اگر خمیر نان بخوبی تخمیر شود از میزان اسید فیتیک آن کاسته می‌شود، می‌گوید: «افرادی که وضعیت تغذیه‌ای خوبی ندارند و روزانه از گروه‌های متنوع غذایی به ویژه میوه، سبزی، گوشت و لبنیات به میزان مورد نیاز استفاده نمی‌کنند و همچنین کودکان در سنین رشد و کسانی که دچار سوء تغذیه هستند، از نان‌های سبوس‌دار به صورت روزانه استفاده نکنند، اما کسانی که تنوع غذایی دارند، به دلیل آن که می‌توانند املاح معدنی جذب نشده نان را از گروه‌های غذایی دیگر دریافت کنند، می‌توانند روزانه نان سبوس‌دار استفاده کنند.
وی می افزاید: «تنظیم قند و چربی خون نیز از خواص درمانی این نان‌ها است و همچنین بهترین داروی درمان یبوست است و با افزایش دفعیات بدن از میزان جذب می‌کاهد و خاصیت سیرکنندگی و لاغرکنندگی دارد؛ با این حال با وجود این که نان‌های سبوس‌دار برای مبتلایان به دیابت مفید است، اما این بیماران هم نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند».
شالباف کاهش 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماريهاى قلبى و گوارشی، کاهش اختلالات رودە ای و سرطان هاى روده به دلیل وجود فیبر، پایین آورن چربی و كلسترول خون از طریق کاهش جذب، افزايش جذب آب و بهبود عطر و طعم نان را از دیگر خواص استفاده از آرد سبوسدار و مصرف نان های حاوی سبوس سرشار ذکر کرد.
علی منتظری کارشناس فرمانداری شهرستان بانه در کارگروه گندم، آرد و نان این شهرستان هم گفت: «در حال حاضر در شهرستان بانه در مجموع 122 واحد نانوایی دارای مجوز وجود دارد که 96 واحد آنها در شهر بانه و بقیه در 3 شهر و 210 روستا، کوخ و آبادی تابعه فعالیت دارند و اقدام به تولید نان های لواش، سنگک و بربری می نمایند».
وی همچنین با اشاره به بازرسی های مشترک ادارات عضو کارگروه به صورت مستمر از کارخانه آرد و نانوایی های این شهرستان، افزود: «در این بازرسی ها انواع تخلفات موجود و قابل پیگیری شامل دارا نبودن مجوز فعالیت، وزن کم چانه خمیر، استفاده از نمک بیش از حد مجاز، استفاده از آرد غیر منطبق و موارد غیر بهداشتی مرتبط با محیط کار، فردی، بهداشت دستگاه ها و ... کشف و با متخلفان برابر قانون برخورد شده است».

 

بازدید [ 74 ]
برچسب ها